Scarificarea de toamna
Condițiile meteo din tara noastra sunt din ce in ce mai dificile pentru peluze.

Seceta și inundațiile au slăbit iarba și au provocat „fir roșu” în multe pajiști. Efectul acestui fapt a fost reducerea calității suprafeței gazonului și, în multe cazuri, a creat posibilitatea dezvoltării mușchiului!

 

Toamna este cea mai bună perioadă a anului pentru a remedia situația și a vă revigora peluza pentru anul viitor. Iarba dvs. intră în cea de-a doua perioadă de creștere anuală și, prin urmare, septembrie și octombrie sunt lunile perfecte pentru de reparații în trei pași, recomandat de echipa NOAH Gardens: ScarificareSuprainsămânțare și adaugare de Strat superior.

Scarificare - Îndepărtarea mecanică a ierbii moarte, a frunzelor și a mușchiului, care vă va sufoca treptat peluza.

Scarificarea este un proces agresiv care poate fi realizat cu succes numai cu o mașină profesională și puternică. Multe greble de grădină nu sunt suficient de puternice pentru a îndepărta în mod corespunzător stratul încăpățânat de stuf. Veți ajunge doar să rupeți iarba, să deteriorați gazonul. Scopul scarificării este de a îndepărta materia organică în descompunere care se acumulează pe suprafața gazonului. Acest lucru încurajează mușchiul și ajută la promovarea creșterii sănătoase a plantei de iarbă.

 

Scarificarea este o operație esențială pentru menținerea unui gazon sănătos. Poate fi combinat cu alte operații, cum ar fi pansamentul superior și supra-însămânțarea. Scarificarea trebuie făcută într-un moment în care iarba are încă potențialul de a crește și de a-și reveni. Dacă scarificarea se face atunci când rata de creștere este lentă, adică iarna sau vara, atunci iarba nu se poate recupera. Gazonul va rămâne subțire pentru o perioadă lungă de timp iar mușchiul și buruienile vor prospera în spațiile goale. Scarificarea nu trebuie confundată cu greblarea gazonului intern. Multe centre de grădină și magazinele D.I.Y. vând greble de gazon sub denumirea de scarificatoare, dar acestea sunt două lucruri diferite și fac lucrări diferite.

Suprainsămânțare - Procesul de injectare a semințelor de iarbă noi în gazon, pentru a-l împrospăta și îndesi.

Procesul de însămânțare excesivă este aplicarea de semințe noi pe gazon. Prin acest proces, peluza dvs. beneficiază de îngroșarea suprafeței, îmbunătățirea rezistenței la secetă și îmbunătățirea toleranței la umbră. Toate acestea previn infestarea cu mușchi și subțierea gazonului.

Dacă aveti nevoie de mai multe informatii despre semințele corecte pe care să le folosiți în peluza dvs., vă stam la dispozitie.

Strat superior - Împrăștierea unui amestec fin de nisip și argilă pe suprafața gazonului, pentru a ajuta la plantarea semințelor de iarbă, îmbunătățirea structurii solului și netezirea oricăror bulgări mici și umflături din gazon.

Aceasta operatie încurajează creșterea noii plante și servește la protejarea gazonului de uzura generală. De asemenea, va îmbunătăți drenajul și, va descuraja reapariția stufului și a mușchiului.


Dacă acest program de tratament este urmărit cu atenție în perioada de toamnă, peluza dvs. va deveni mai puternică și mai sănătoasă. Va avea o rezistență la secetă și va putea supraviețui vremii extreme în perioada de iarnă.

 

Pentru a menține o peluză verde luxuriantă, vă recomandam cu tărie să vă scarificați peluza profesional. Acest lucru va mentine gazonul viguros și sănătos.