Sfaturi pentru îngrijirea gazonului de toamnă
Toamna este un anotimp important din an pentru peluza ta. Toamna în Romania înseamnă de obicei temperaturi mai reci și ploi. Gazonul poate părea un pic trist și neglijat în timp ce ne retragem în interior.

Iată cele mai bune lucruri pe care le poți face toamna pentru a oferi gazonului dumneavoatră cele mai mari șanse de a supraviețui iernii:


1. Ridicați lamele mașinii de tuns.

Pe măsură ce orele de lumină și lungimea zilelor din toamnă încep să se reducă, ridicați înălțimea tăieturii. Un fir de iarbă mai lung va ajuta la folosirea luminii care se estompează. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați gazonul verde în timpul iernii. Vă recomandam să vă tăiați iarba la cea mai înaltă setare a mașinii de tuns.


2. Puneți un îngrășământ de gazon de toamnă.

Experții spun că îngrășământul de toamnă este unul dintre cele mai importante pentru hrănirea gazonului. Un îngrășământ de toamnă pentru gazon constă într-o cantitate mică de azot (N) și o cantitate mare de potasiu (K). De asemenea, va conține alte oligoelemente precum mangan și fier. Potasiul este un element esențial pentru firele de iarbă in toamnă. Ploile și ninsorile din timpul iernii pot spăla adesea potasiul prin sol. Gazonul nu se vă strădui să găsească aceste elemente esențiale, dacă sunt imprastiate înainte de iarnă. Acest lucru vă vă oferi un gazon cu iarbă mult mai puternica în primăvara următoare.

3. Îndepărtați frunzele de pe gazon.

Dacă aveți copaci de foioase în apropierea grădinii dvs., este posibil să aveți frunze care cad pe gazon. Este important pentru iarba dvs. că aceste frunze să nu rămână pe gazon, acoperind iarba prea mult timp. O dată pe săptămână, fie greblați frunzele în margine, fie ridicați-le. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți germinarea unor semințe de iarbă noi. Acoperirea frunzelor vă împiedică iarba nouă să se dezvolte.

toamna2


4. Îndepărtați mobilierul și jucăriile.

Pe măsură ce zilele calde și serile lungi de vară se estompează, este important să îndepărtați orice obiect care acoperă peluza. Aceasta poate include mobilier de grădină, scule sau jucării. Dacă sunt lăsate, acestea vor cauza pete moarte și îngălbenirea ierbii. Acest lucru poate necesita refacerea ierbii în primăvara. Eliberați-vă gazonul înainte de iarnă și iarba va trece peste anotimp fără daune.

toamna3


5. Aerează-ți gazonul

Toamna este un anotimp perfect pentru aerarea gazonului tău. Peluzele se compactează în timp. Prin compactare, solul se comprimă, împiedicând apa să ajungă la rădăcini. Aerarea regulată este foarte importantă și va preveni multe probleme în anii următori. Aerează-ți gazonul, și iarba va dezvolta rădăcini mult mai puternice. Recompensa ta va fi o peluză excelentă în anul următor.


toamna4


6. Reparați zonele deteriorate și nivelați.

Gazonul se poate deteriora. Animalele de companie ar putea săpa găuri, plantele ar putea umbri peluza sau puteți vărsa lucruri pe iarbă. Toamna este cea mai bună perioadă a anului pentru a repara aceste daune. Pentru a repara, pregățiți zona, curățați orice resturi și reveniți la sol. Semănați cu semințe adecvate, apoi 

nivelați cu pamant vegetal de bună calitate. Păstrați umiditatea adecvata și în primăvara următoare nici nu veți șți că a fost acolo.

7. Scarificați și supraînsămantați.

Toamna este perioada perfectă a anului pentru a efectua o regenerare a gazonului. Dacă gazonul dvs. devine dens cu mușchi sau stuf, urmați instrucțiunile noastre despre cum să scarificați. Veți avea o peluză cu aspect fabulos pentru anul viitor.

Pentru servicii profesionale de îngrijire a gazonului înainte de iarnă, nu ezitați să ne contactați.