Îngrijirea palmierilor pe timp de iarnă
Palmierii au nevoie de protecție pentru iarnă, când temperatura scade sub –10 grade Celsius.

Chiar dacă frunzele pot face față frigului, problema apare atunci când apa din interiorul trunchiului îngheață mugurii noi de creștere, provocând moartea definitivă a copacului. Protejarea palmierilor este o procedură relativ simplă, care durează doar câteva minute pe an și îți va proteja planta chiar și pe vremea cea mai rece de iarnă.

Înveliți-vă palmierii doar înainte de a începe vremea rece (în Romania este de obicei mijlocul lunii decembrie) și îndepărtați-le chiar înainte ca vremea să se încălzească (în Romania ar fi martie). Dacă se lasă ambalajul prea mult, riscati să vă putrezească plantele în lunile mai calde de primăvară.


1.Trageți în sus frunzele și legați-le înapoi. O frânghie simplă sau o sfoară puternică este tot ce este nevoie.

1


2.Înfășurați o folie microporoasă anti-îngheț (pot fi achiziționate de la orice magazin de materiale pentru construcții) în jurul trunchiului - începând de la baza plantelor. Asigurați-vă că înfășurați întregul trunchi, inclusiv partea superioară unde sunt atașate frunzele. Un palmier cu un trunchi înalt de 4m ar trebui să aibă o folie microporoasă  lungă de 15m pentru a-l proteja.

2

3.Înfășurați trunchiul cu 3 până la 4 straturi de pânză, asigurându-vă că îl legați cu bandă adezivă. Înfășurați întregul trunchi, inclusiv frunzele, dacă aveți suficientă pânză. (Dacă locuiți unde poate fi frig puternic, atunci înfășurați trunchiul cu folie cu bule sau cu izolație din aluminiu pentru protecție suplimentară).

3


4. Odată ce trunchiul a fost învelit cu pânză, împachetați din nou trunchiul cu plastic sau folie termocontractabilă. Asigurați-vă că înfășurați întregul palmier, inclusiv majoritatea frunzelor.

4Pentru servicii profesionale de îngrijire a palmierilor înainte de iarnă, nu ezitați să ne contactați.