Sfaturi pentru amenajarea unei terase de apartament
Organizarea unei grădini pe terasa de deasupra unui apartament poate fi o modalitate inovatoare și interesantă de a adăuga un spațiu verde și de relaxare într-un mediu urban aglomerat. Dar, pentru a obține o grădină frumoasă și funcțională, este important să planificați cu atenție proiectul și să luați în considerare anumite aspecte practice, precum accesul la apă, tipul de sol, condițiile meteorologice, rezistenta cladirii.
Iată câteva sfaturi și idei care vă pot ajuta să organizați o grădină reușită pe acoperișul verde al unui apartament:


                 1. Planificați-vă spațiul
Inainte de a începe să vă gândiți la plante și design, este important să decideți cum veți folosi spațiul disponibil. Doriți o zonă de relaxare, o grădină cu legume și fructe, o gradina cu plante decorative, o zona cu gazon natural sau un loc de joacă pentru copii? Gândiți-vă la utilizările principale și la cum puteți să le îmbinați armonios.


amenajare terasa acoperis


                 2. Alegeți plantele potrivite
Când alegeți plantele, trebuie să luați în considerare condițiile specifice ale unei terase la etajele superioare, precum lumina soarelui, umiditatea și vântul. Optați pentru plante rezistente la uscăciune și la temperaturi ridicate. În plus, puteți adăuga arbuști, flori și chiar copaci mici, în funcție de spațiul disponibil.
             
terasa verde bucuresti
                 3. Pregătiți solul
In mod normal, solul de pe acoperișurile terasate nu este foarte bogat în substanțe nutritive și poate fi destul de compact. Este important să pregătiți solul cu îngrășăminte organice și să îl aerisiți înainte de a planta. De asemenea, puteți adăuga materiale de drenaj, cum ar fi piatra spartă sau cochilii de nucă de cocos, pentru a evita acumularea de apă.


Asigurati un drenaj corespunzator: pentru a fi siguri ca nu apar probleme dupa amenajarea spatiului verde, inainte asigurati-va ca ati proiectat un sistem de drenaj corect pentru toata zona.


gazon-natural-terasa


                 4. Asigurați-vă accesul la apă
O grădină pe acoperiș nu va supraviețui fără o sursă de apă adecvată. Asigurați-vă că aveți acces la o sursă de apă si proiectati un sistem de irigare bine dimensionat. De asemenea, puteți instala un sistem de reciclare a apei de ploaie, pentru a economisi apă și a proteja mediul înconjurător.                 5. Gândiți-vă la design
Un aspect important al organizării unei grădini pe acoperișul terasat este designul. Puteți opta pentru o grădină minimalistă, cu plante în efecte grafice simple, sau pentru o grădină mai elaborată, cu plante înalte și joase, cu flori și fructe. Puteți folosi diferite texturi și culori pentru a crea contrast și a atrage atenția asupra anumitor zone. De asemenea, puteți adăuga elemente decorative, cum ar fi lumânări, lămpi sau obiecte de artă, pentru a crea o atmosferă deosebită.


amenajare gradini


                 6. Asigurați-vă de siguranța structurii
O grădină pe acoperișul terasat necesită o structură solidă și sigură, capabilă să susțină greutatea solului, a plantelor și a accesoriilor. Verificați periodic structura pentru a vă asigura că nu există fisuri sau alte defecte care ar putea pune în pericol integritatea grădinii și a clădirii.


                 7. Alegeți mobilierul potrivit
Pentru a vă bucura de grădina dvs. pe acoperiș, este important să alegeți mobilierul potrivit, care să se potrivească cu stilul și spațiul disponibil. Optați pentru mobilier rezistent la intemperii, confortabil și ușor de întreținut.


                 8. Instalați un sistem de iluminare
O grădină poate fi admirată și seara, dacă instalați un sistem de iluminare. Puteți opta pentru iluminat ambiental sau pentru spoturi de iluminat pentru a evidenția anumite zone din grădină, cum ar fi plantele decorative, gazonul sau chiar pomii fructiferi.


                 9. Îngrijirea grădinii
Odată ce ați planificat și organizat grădina dvs. pe terasa apartamentului, trebuie să vă asigurați că o întrețineți adecvat. Asigurați-vă că plantele sunt udate regulat și hrănite corespunzător, că solul este aerisit și că sunt eliminate plantele uscate sau bolnave. Daca optati pentru gazon, asigurati-va ca aveti prevazut un spatiu pentru depozitarea masinii de tuns iarba si ca o tundeti saptamanal.gazon natural terasa


Organizarea unei grădini pe acoperișul unui apartament poate fi o provocare, dar poate adăuga o valoare imensă și o nouă dimensiune spațiului de locuit. Cu planificare atentă și atenție la detalii, puteți crea o grădină frumoasă și funcțională, care să vă aducă bucurie și relaxare pentru mulți ani înainte.


   NOAH Gardens va pune la dispozitie echipa noastra de profesionisti care va avea grija ca terasa dumneavoastra sa arate impecabil, indiferent daca optati pentru cateva plante decorative in jardiniere sau daca alegeti o amenjare completa cu gazon natural, sistem de irigare, plante decorative, legume sau fructe.